Personeel Kabinet van de President rondt communicatie-trainingen af

Het Kabinet van de President heeft een professionaliseringsproces ingezet om te komen tot een aanzienlijke verbetering van de overheidscommunicatie. Hiervoor werden op initiatief van zogenoemd  ‘kwaliteitsmanager’ Shanylla Santokhi twee trainingen beschikbaar gesteld aan het personeel van het kabinet. 

Er is een 5-daagse training “Overheidscommunicatie professionals” verzorgd met als doel de medewerkers alle handvatten aan te reiken om het werk ‘bekwaam’ uit te voeren, aldus een bericht van het Kabinet van de President. Voor deze training heeft vooraf een selectie plaatsgevonden. Daarnaast werd een 2-daagse training “Klantgericht Communiceren” verzorgd met als doel het personeel de basiselementen aan te reiken voor het klantgericht communiceren.

Beide trainingen werden verzorgd door Angela van der Kooye van het Centrum voor Communicatie & Public Relations (CCPR). Naast de tips en tricks werden de medewerkers ook onderricht in crisiscommunicatie, omgaan met social media en het schrijven van kwalitatieve persberichten. 

Gedurende de theorie werden ook praktische werkopdrachten en presentaties gehouden door de trainees.

Deze, volgens het kabinet, ‘intensieve trainingen’ werden afgesloten met een toets, waarna de geslaagden een certificaat in ontvangst mochten nemen. De deelnemers spraken van een zeer intensief, zwaar, maar vooral leerrijk en leuk traject. 

Het Kabinet van de President wil de komende jaren zulke trainingen blijven herhalen zodat de overheidsinformatie op een hoogstaand en kwalitatieve manier gepresenteerd kan worden naar de samenleving toe.

error: Kopiëren mag niet!