Zes jongens, waaronder een 14-jarige, opgepakt voor diefstal en heling

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) van het Korps Politie Suriname hebben in samenwerking met Surveillance Midden de verdachten Q.M. en F.N. beiden 24 jaar, D.L. (14), S.P. (19) en L.T. (18) voor diefstal, heling en begunstiging aangehouden.

De politie van De Nieuwe Grond kreeg in de nacht van zondag 20 op maandag 21 november via het Command Center een dievenmelding aan de Sewpalweg, waarbij om assistentie werd gevraagd van Surveillance Midden en RBTM.

De agenten gingen voor onderzoek naar de plek en daar bleek het om een appartementencomplex te gaan. Een bewoonster gaf de politie te kennen dat ze op een bepaald moment een geluid buiten hoorde en toen zij naar buiten keek zag zij drie mannen in het zwart gekleed op het terrein lopen. Bij het zien van de verdachten gilde de vrouw om hulp.

Bij een ingesteld onderzoek door de agenten werden de verdachten Q.M. en D.L., die in een verdacht voertuig zaten in de Abigaellustweg ter hoogte van een pension, aangehouden. F.N., S.P. en L.T. werden op aanwijzing van de twee eerder aangehouden verdachten op de Indira Gandhiweg ter hoogte van de Boedhoeweg in de kraag gevat.

De gestolen goederen zijn in de woning van de zus van de verdachte D.L. aangetroffen en inbeslaggenomen. Het gaat om een bromfiets zonder kentekenplaten, televisietoestellen, televisie remotes, radio remotes, mobiele telefoons, inbrekerswerktuigen en het voertuig waarmee de strafbare feiten zijn gepleegd. 

De zus van de verdachte D.L. werd voor heling en begunstiging ook  aangehouden.

De zes verdachten en de inbeslaggenomen goederen werden vervolgens overgebracht en overgedragen aan de politie van het bureau De Nieuwe Grond. Het vermoeden bestaat dat deze verdachten een reeks van inbraken in het ressort hebben gepleegd in de periode van 2 november tot en met heden 21 november.

De verdachte Q.M., die militair blijkt te zijn, is overgedragen aan de Militaire Politie.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de overige verdachten in verzekering gesteld, terwijl de zus van D.L. na verhoor werd heengezonden.

error: Kopiëren mag niet!