Aanzet voor diepwaterhaven Nickerie als voorloper olie & gas

Grootste bouwproject in Suriname gaat van start 

Het startsein voor de bouw van de eerste diepwaterhaven in Nickerie werd maandag gegeven. De Port of Nickerie and Special Economic Zone zal in het teken van de olie- en gassector staan. President Chandrikapersad Santokhi gaf de aanzet hiertoe. Hij droeg ook de grondbeschikking voor 1.500 hectare symbolisch over aan N.V. Havenbeheer. 

N.V. Havenbeheer Suriname en de Amerikaanse Phoenix Development Company zijn een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van een diepwaterhaven en speciale economische zone te Nickerie. Havenbeheer geeft aan dat de focus ligt op het leveren van geavanceerde technologieën, zodat Suriname de state-of-the-art infrastructuur kan implementeren die nodig is voor de toekomst.

Grootste bouwproject 

Dit zal het grootste grondverzet en bouwproject in Suriname zijn. De constructiefase van de diepwaterhaven alleen al zal direct door middel van een kapitaalinjectie een versterking van de lokale economie betekenen. Een groot deel van de lokale particuliere sector van Suriname zal onmiddellijk hiervan profiteren, waardoor er een vliegwieleffect zal plaatsvinden in de lokale economie. De bouw van deze haven zal niet alleen een ontwikkeling zijn voor industrieën op de haven, er zal veel meer op het gebied van toerisme, transport en natuur worden ontwikkeld.

Vertrouwen 

President Santokhi gaf aan, dat een grote ontwikkeling als deze diepwaterhaven hoort bij een 100% staatsbedrijf als N.V. Havenbeheer Suriname en daarom van iedereen is. Volgens de president moeten het land het vertrouwen van investeerders terug krijgen, waaraan “The Port of Nickerie”, en hiermee de speciale economische zone, zullen bijdragen. De vooruitzichten, die olie en gas bieden, maken veel ontwikkelingen mogelijk. De realisatie van dit project zal ook veel ontwikkelingen brengen, voor het district Nickerie en voor geheel Suriname.

“Als dit project eenmaal volop gaat lopen, zullen wij met zijn allen, de vruchten ervan plukken”, gaf de president aan. Tot slot feliciteerde hij Nickerie en bovenal Suriname.

error: Kopiëren mag niet!