Mofina Beweging moet kansarmen ‘gelijke kansen geven’

President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag op zijn Kabinet de Mofina Beweging geïnstalleerd. Het doel van deze beweging, die uit 15 leden bestaat, is om kansarmen binnen de samenleving gelijke kansen te geven.

De leden hebben na de installatie van gedachten gewisseld met Kabinetsfunctionarissen. Er is onder andere gesproken over sociale projecten die prioriteit zullen krijgen.

Het staatshoofd heeft groen licht gegeven aan de projecten die voor dit jaar geïnitieerd zijn. De werkgroep, onder leiding van Franklin Todie, is bereid te werken aan de gemeenschapsprojecten en die waar nodig aan te passen, zodat zij de samenleving tegemoet kan komen. 

Zaken die hoog op de agenda van de commissie staan, zijn onder andere het aanschaffen van rolstoelen voor bedlegerige bejaarden te Domburg en een bezoek brengen aan Huize Ashiana om na te gaan waar het team de mensen tegemoet kan komen. Ook zullen overwoekerde speelterreinen en kapotte speeltoestellen in diverse wijken worden aangepakt.

Daarnaast heeft het team nog heel wat projecten op de rails staan, in het bijzonder voor vroege schoolverlaters die moeilijk aan een baan kunnen komen. Te zijner tijd zal er nog gewerkt worden aan de bekendheid van de organisatie door een logo te ontwerpen en om via social media bereikbaar te zijn voor de burgers.

error: Kopiëren mag niet!