Verbannen FIFA-functionaris Warner verliest beroep tegen uitlevering.

De geschorste voormalige vice-president van de FIFA, Jack Warner, heeft zijn beroep tegen uitlevering aan de Verenigde Staten verloren, maar heeft gezworen door te gaan met de strijd tegen beschuldigingen van corruptie.

Warner, een van de leden van het uitvoerend comité van de FIFA die stemde om Qatar de hostingrechten voor het WK 2022 te geven, was ooit een van de belangrijkste powerbrokers van het spel.

Het vonnis van de Privy Council in Londen, het hoogste hof van beroep van Trinidad en Tobago, maakt de weg vrij voor de uitlevering van Warner, zeven jaar nadat de VS een uitleveringsbevel hadden uitgevaardigd.

Trinidadian Warner stond centraal in het corruptieschandaal van 2015 dat het bestuursorgaan van het wereldvoetbal overspoelde en leidde tot arrestaties van de FBI in Zürich en de vervolging van verschillende topfunctionarissen.

Warner werd in mei 2015 aangeklaagd door het Amerikaanse ministerie van Justitie en er werd een arrestatiebevel uitgevaardigd.

De voormalige president van CONCACAF, het bestuursorgaan voor Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, wordt aangeklaagd wegens “draadfraude, afpersing en witwassen”.

Warners zonen Darryll en Daryan pleitten beiden schuldig aan aanklachten als onderdeel van de DOJ-aanklacht.

De 79-jarige Warner werd in september 2015 door de ethische commissie van de FIFA levenslang uitgesloten van voetbalactiviteiten.

“In zijn functies als voetbalfunctionaris was hij een belangrijke speler in plannen voor het aanbieden, accepteren en ontvangen van geheime en illegale betalingen, evenals andere plannen om geld te verdienen”, aldus de ethische commissie.

In een verklaring zei Warner dat de juridische stappen tegen hem en anderen verband hielden met het feit dat de Verenigde Staten en Engeland hun biedingen om de WK’s van 2018 en 2022 te organiseren verloren.

“De Verenigde Staten van Amerika en het Verenigd Koninkrijk, die eerder het WK hadden georganiseerd, werden ondanks aanhoudend lobbyen niet geselecteerd. Ze waren daarom niet tevreden en begonnen daarna een campagne tegen de FIFA, wat resulteerde in de arrestatie en vervolging van verschillende leden van het uitvoerend comité van de FIFA. ,” hij zei.

Warner herhaalde zijn bezwaar tegen uitlevering op grond van het feit dat hij “geen bankrekening of eigendom in de Verenigde Staten” had, maar zei dat hij zijn juridische team had gevraagd hem te blijven verdedigen.

“Ik heb hen geadviseerd om door te gaan met mijn zaak in de drie resterende stadia van deze procedure. Ik woon al bijna tachtig jaar in dit land en ik heb er alle vertrouwen in dat ik de liefde, genegenheid en respect zal blijven ontvangen die mensen uit alle lagen van de bevolking hebben zich altijd tot mij uitgebreid. Ik ben er zeker van dat ik uiteindelijk zal zegevieren, “zei hij.

error: Kopiëren mag niet!