President wil constante evaluatie inzet Open Markt Operaties CBvS

In het kader van de diverse inspanningen, die worden gepleegd ter beteugeling van de wisselkoers voor vreemde valuta, is de president voorstander van constante evaluatie van getroffen maatregelen. Vanuit de Centrale Bank van Suriname (CBvS) vinden er Open Markt Operaties, (OMO) plaats. 

Om het succes van deze operaties onder de loep te nemen en voorstellen te doen richting de weg voorwaarts, is woensdag 16 november een presidentieel team bekrachtigd binnen de regeringsraad. Dit team bestaat uit Kermechend Raghoebarsing, Jim Bousaid en Glenn Gersie. Het beoogde tijdsinterval om te komen tot een advies is maximaal 2 weken.

Relevante maatregelen en voorstellen zullen woensdag 23 november in de eerstvolgende regeringsraad worden besproken. Hierbij zal de regering bijdragen meenemen van het ingestelde platform, financiële deskundigen en de Governor van de CBvS.

De regering zal hierna gerichte maatregelen treffen die de beweging van de wisselkoers positief moeten beïnvloeden, aldus meldt het Kabinet van de President.

error: Kopiëren mag niet!