Persconferentie KPS over aanpak, resultaten, voortgang criminaliteitsbeeld: 186 arrestaties in 3 weken tijd

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft woensdag 16 november een persconferentie belegd met als doel de bevolking te informeren over de aanpak, resultaten en voortgang van het criminaliteitsbeeld. Deze persconferentie werd door de Directeur Operatie, commissaris B. Isaacs uitgestippeld. Verder waren aanwezig het hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit, hoofdinspecteur C. Dragman en de hoofden van diverse gespecialiseerde afdelingen.

De verschillende operationele afdelingen gaven een uiteenzetting over de inspanningen die zij de afgelopen drie weken hebben gepleegd inzake berovingen, moord, vechtpartijen onder jeugdigen, sexueel misbruik, overtreding van de Vuurwapenwet en Wet Verdovende Middelen, frauduleuze handelingen, gevolgd door aanhoudingen en inverzekeringstellingen van verdachten.

Daarnaast werd informatie gedeeld via statistieken, waarbij het opmerkelijk is dat er 186 aanhoudingen in die drie weken zijn verricht. 

Er werd vervolgens gesproken over de opvallende- en de onopvallende surveillance die niet alleen door de interventie eenheden, maar ook door andere eenheden worden uitgevoerd.

In het kader van het Zero Tolerance beleid dat door het KPS is aangekondigd, is een aantal roadblocks uitgevoerd en anderen die volgens planning nog uitgevoerd moeten worden. Ook is er de “Most Wanted” lijst die steeds geupdate wordt.

“Op de samenleving wordt een beroep gedaan alert te blijven en om elk moment van de dag dat er gevaar dreigt of waarneembaar is, direct contact op te nemen met de politie via het Command Center op het nummer 115”, aldus het KPS.

error: Kopiëren mag niet!