Koers maakt klanten boos

Dagelijks hebben winkeliers veel te verduren. Bij een prijsstijging is de winkelier in veel gevallen de eerste en enige naar wie een verwijt kan worden gemaakt.

Enkele dagen terug kreeg een winkelier het aan de stok met een boze klant. De man hoorde dat een ei SRD 6 kost, waarna hij een kleiner ei van het rek nam, in de overtuiging dat een kleiner ei goedkoper zou zijn. De winkelier zei, dat ook het kleiner ei dezelfde prijs is, waarna de man heftig reageerde op de prijs. “Hoe kan een kleiner ei even duur zijn als een groter ei?”, wilde de klant weten van de winkelier. Dit was het begin van een heftig over en weer gescheld. 

Volgens de voorzitter van de Vereniging van Winkeliers (VVW) Darwesh Balak, is het echter niet ondenkbaar dat de inkoopprijs van kleine eieren lager uitvalt dan die van grote eieren. Het gebeurt volgens hem wel dat bepaalde handelaren de eieren sorteren waardoor de kleinere exemplaren lager worden geprijsd per rek. “Er zijn dan wel kleine verschillen.” Hij wijst er wel op, dat het in de praktijk regelmatig de winkelier is die bepaalde frustraties van ontevreden klanten over zich heen krijgt. “We doen ook een beroep om tot een stabiele koers te komen, we zijn er al tien jaar mee bezig.”

Koers

“Nu wordt de hele handel kapot gemaakt. We kunnen niet berekenen met welke koers wij moeten werken. De koers kan 30 zijn dan weer 30.50 en dan wordt de wraak van de klant op ons geuit”, laat Balak weten.

Hij licht toe dat alles is gebaseerd op de koers. “Bijna alles is gekoppeld aan de koers. We zijn erin betrokken en als een klant hoort dat de koers is gestegen, dan kan je bijna niet meer normaal praten want dan is die persoon al geïrriteerd.

Stel dat nu iemand een nieuwe wasmachine moet kopen op een koers van 30, een wasmachine met een capaciteit van 6 kilo is al ruim SRD 6.000, en dan moet de persoon nog vaste lasten en voor voeding betalen, dan hoe zal hij of zij die SRD 6.000 neertellen?”, vraagt de voorzitter van de VVW. “Laten wij met Godswil gezamenlijk en met behulp van onze rijkdommen, zoals hout en goud, proberen om de koers stabiel te houden”, besluit Balak.

RB   

error: Kopiëren mag niet!