Hugo Lloris van Frankrijk: ‘Te veel druk’ op spelers om te protesteren op WK

De Franse aanvoerder Hugo Lloris heeft gezegd dat er “te veel druk” is op spelers om te protesteren tegen het komende WK in Qatar.

Qatar staat onder grote druk vanwege de behandeling van buitenlandse werknemers, restrictieve sociale wetten en LGBTQIA+-rechten, wat ertoe heeft geleid dat veel deelnemende teams hun bezorgdheid uitten. Het land heeft ontkend dat arbeiders werden uitgebuit.

Vorige maand sprak het Australische team zich uit tegen Qatar’s staat van dienst op het gebied van mensenrechten en relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht, terwijl de Deense spelers zonder hun families naar het WK zullen reizen als protest tegen Qatar’s staat van dienst op het gebied van mensenrechten.

Eerder deze maand drong de FIFA er bij landen op aan om bij voetbal te blijven en zich niet te concentreren op de politiek rondom het gastland. Tottenham Hotspur’s doelman Lloris zei dat hij het eens is met de organisatie.

Lloris zal de titelverdedigers naar het toernooi leiden met Frankrijk tegenover Australië, Tunesië en Denemarken in Groep D.

error: Kopiëren mag niet!