“Geef je kinderen aandacht, voordat het misgaat”

Een kind de nodige aandacht niet geven kan vaak fataal aflopen, zeggen enkel ouders tijdens een gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname. “De kinderen die geen aandacht krijgen of laat zeggen de nodige aandacht niet hebben gekregen, gaan het dan buiten zoeken of over straat”, zegt Cornelia, die moeder is van vier kinderen.

“Ik heb het namelijk in mijn eigen huis meegemaakt, door geen tijd te hebben en mezelf in mijn eigen wereld bezig te houden, heb ik twee van mijn jongens verloren. Die hebben aan de ene kant al geen vaderliefde gekregen en kregen daarnaast de nodige aandacht ook niet van mij, dus dat hebben zij bij een hele verkeerde groep gevonden. En hebben op zo een manier ook het verkeerde pad gekozen”, zegt Cornelia.

“De ene is nog rustig, maar de andere is veels te wild ondanks dat ze een tweeling zijn, die is altijd aan het vechten en zit momenteel ook in de gevangenis. De derde zoon is wel iets volwassen, maar die probeer ik nu dagelijks de nodige aandacht te geven en mijn jongste kan ik niet overslaan. Ik was jong toen ik mijn twee jongens kreeg, dus dacht dat het leven alleen uit genieten bestond en om mij draaide.”

“Mijn moeder paste op mijn twee jongens en ik schonk alle aandacht aan mezelf, mooi zijn, meegaan met de mode en bijna nooit thuis zijn. Nadat mijn jongens iets ouder waren geworden en ik heel wat problemen kreeg ben ik gaan beseffen dat ik heel fout ben geweest”, benadrukt Cornelia. “Mijn moeder had mij gewaarschuwd, maar ja wanneer je jong bent dan denk je vaak dat de wereld alleen om jou draait. Voor mijn ene zoon is het veels te laat, maar ik blijf hopen dat er nog een oplossing komt. Mijn tweede zoon probeert zijn best te doen en is nu werkzaam bij een bedrijf, dus hij probeert zich zelf kalm te houden. Je hebt wel periodes dat hij uit de maat gaat, maar ja een 28-jarige kan je ook niet veel zeggen”, zegt Cornelia.

“Maar, hij probeert toch daar te zijn voor zijn broertje en zusje, na de geboorte van haar is hij helemaal veranderd. Jong zijn en je uitleven is niet alles al je tiener moeder bent, dan heb je nu een hele uitdaging op je pad, doe je best en geef de nodige aandacht die jij ooit zou willen hebben aan je kind. Werk en maak iets van jezelf, zo gaan je kinderen je zeker als een voorbeeldfiguur zien . Wie weet kunnen jullie als moeder of ouder en kind in de tijd samen iets groots bereiken en later goed uitleven. Dus weet wat je doet”, benadrukt Cornelia.  

TM

error: Kopiëren mag niet!