6 jaar straf voor steken van winkelierster

De verdachte Jamal H. hoorde woensdag 9 november een strafeis van 7 jaar tegen zich eisen. Op 17 mei 2021 heeft Jamal een Chinese winkelierster 8 messteken toegebracht, omdat hij vond dat de winkelierster aan prijsopdrijving deed en verzuurd eten voor hem verkocht.

De winkelierster zegt, dat ze deze verdachte helemaal niet uit de buurt kent. Jamal gaf de rechter te kennen dat hij de winkelierster wilde prikken met dat mes, maar dat het mes bot was en dat hij geen bloed zag en dat hij daarom door bleef steken. Bij zijn aanhouding heeft de verdachte ernstig verzet gepleegd tegen de politie en daarbij een politieagent ook in de borststreek gestoken.

In deze zaak was om een psychologische rapportage gevraagd. Dat rapport kon niet verkregen worden, omdat de staat de psychologen niet heeft betaald.

Het Openbaar Ministerie achtte de feiten zeer ernstig en eiste een gevangenisstraf van 7 jaren onvoorwaardelijk met psychiatrische, psychologische en FMZ (Forensische Maatschappelijke Zorg) begeleiding. 

Advocaat Urmila Jageswar, die de verdediging voerde, pleitte voor een verzachting aangezien het niet aan de verdachte te wijten is dat er geen psychologische rapportage is uitgebracht.

In een uitgebreide motivering noemde rechter Danielle Karamatali de verdachte gevaarlijk en onberekenbaar. Ze wees erop dat de verdachte met een mes van huis is vertrokken om het slachtoffer te steken, een half uur voor de winkel heeft gewacht en dan 8 steken heeft toegebracht.  De vrouw gilde van pijn, maar volgens de verdachte was het mes bot en bleef hij doorsteken.

Ook vindt de rechter dat de verdachte in detentie begeleid moet worden. Een snelle invrijheidstelling zal betekenen dat hij zelf voor zijn begeleiding moet gaan en dat zal de gemeenschap in gevaar zetten.

De rechter achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen en legde een gevangenisstraf van 6 jaren onvoorwaardelijk op met alle gevraagde begeleiding.

error: Kopiëren mag niet!