Voorzitter Constitutioneel Hof ontvangt 3e bundel strafprocesrechtelijke wet- en regelgeving

De voorzitter van het Constitutioneel Hof, mr. Gloria Stirling, heeft vrijdag 4 november van de directeur van de Stichting voor de Rechtsorde in Suriname (SriS) mr. Rubby Wittenberg, de derde SRiSbundel Strafprocesrechtelijke wet- en regelgeving in ontvangst mogen nemen. 

Voor het Hof is het een bijzonder moment geweest om de bundel te mogen ontvangen, omdat het een verrijking is van de eigen rechtsliteratuur en draagt bij aan meer kennis van complexe juridische vraagstukken. Bovendien is het een bescheiden stap met betrekking tot een wens van het Hof om te komen tot een eigen bibliotheek om zodoende de kennis te vergroten voor het publiek en studenten.

De wetten moeten de rechtszekerheid vergroten en vormen de basis voor de ontwikkeling van de rechtsstaat. De samenwerking met het SriS is door beide partijen toegezegd.

error: Kopiëren mag niet!