Uitbetaling lonen werknemers OW heeft nog niet plaatsgevonden

De vakbond aangesloten bij het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft eerder dit jaar een ledenvergadering gehouden waar de leden de gelegenheid kregen om hun misnoegen te uiten en om te vernemen wat de stand van zaken is in de vervolgprocedure van hun achterstallige gelden. 

Bus met werknemers vanuit Nickerie

Vanuit Nickerie zijn toen werknemers afgereisd naar Paramaribo om te kunnen horen wat zich afspeelt in de kwestie rond de uitbetaling voor de door hen verrichte werkzaamheden.

Normaliter ging Michael Sallons, de vakbondsleider, naar ze om ze toe te spreken. Die ene keer werd het echter anders gedaan. De vakbondsman hield de vergadering dus in Paramaribo en ambtenaren uit Nickerie moesten dus naar de stad reizen om de vergadering bij te kunnen wonen. Niet alle leden konden dat doen, maar alleen degenen die het zich konden permitteren. Het was naar zeggen van de leden een betaald tripje. “Het was dus een kleine groep, maar we zijn tenminste toch geweest om onze aanwezigheid en vooral onze steun aan de vakbondsleider te geven”, zegt een van de werknemers tegen de redactie van Dagblad Suriname.

Een brief voor de minister

Bondsvoorzitter Sallons heeft op 31 oktober in een brief, door tussenkomst van zijn advocaat mr. Dubois, een oproep gedaan aan de minister om de 156 mensen eindelijk uit te betalen en ze weer op te roepen om aan het werk te gaan. Hij doet dit op basis van een uitspraak van de rechter. De rechter heeft bij vonnis bepaald wat er verder moet gebeuren met de werknemers.

Het was eerder al bekend, dat de bond een Kort Geding tegen het ministerie had gewonnen, echter bleef de uitvoering van het vonnis uit. De leden hebben gekeken of hun naam en bijbehorende stukken voorkomen op de lijsten om zodoende de achterstallige gelden te kunnen ontvangen. Het vervolgtraject van uitbetaling moet dus nog bewandeld worden. Daarom heeft de voorzitter van de bond een beroep gedaan op de overheid om dit zo snel als mogelijk aan te pakken, om te voorkomen dat er meer schadevergoeding van de regering wordt geëist door verzuim vanuit de kant van de regering.

Beloofde uitbetaling

De leden geven tegenover Dagblad Suriname, aan dat ze verheugd zijn dat ze na lang wachten toch wat vorderingen in deze kwestie kunnen merken. Het wachten is op het ministerie die de rest moet ordenen en dan uiteindelijk het bedrag in samenwerking met het ministerie van Financiën aan de leden moet uitbetalen, hen op de loonreeks moet plaatsen en ze weer aan het werk zetten. 

GW

error: Kopiëren mag niet!