Illegaal bouwsel op VHP-terrein Nickerie met de grond gelijk gemaakt

Bewoners en omstanders maken luidkeels misnoegen kenbaar

Onder enorm gescheld en gejammer werd woensdag 26 oktober een illegaal bouwsel op het VHP-terrein te Nickerie met de grond gelijk gemaakt door het ministerie van Openbare Werken (OW). De politie was daarbij in grote getalen aanwezig en voerde enkele personen af.

Een bejaarde bewoner op het terrein maakte haar misnoegen duidelijk kenbaar en de agenten en medewerkers van OW werden gebombardeerd met scheldwoorden.

Shaties Soedamah, ondervoorzitter van het  bestuur van VHP Centrum Nickerie stelt over het voorval dat “èèn van de occupanten op het VHP-terrein in Nickerie illegaal een muur aan het optrekken was”. Hij vervolgt door aan te geven dat overal waar illegaal zonder bouwvergunning gebouwd wordt OW zal optreden.

OW heeft het beheer van het VHP Centrum Nickerie gevraagd of ze illegaal aan het bouwen zijn. Het gaat om een VHP-terrein, daarom werd een aanmaning gestuurd naar de VHP Nickerie. Het bestuur beheer VHP Centrum Nickerie heeft duidelijk aangegeven, dat het wel om VHP-terrein gaat, maar dat de muur wordt opgetrokken door èèn van de occupanten daar. Na enkele aanmaningen en een deurwaarder exploit gestuurd te hebben, waaraan geen gehoor is gegeven door de occupant, heeft OW besloten om de muur te slopen.”

error: Kopiëren mag niet!