Lege schappen in tegenstelling tot grote behoefte aan goederen

Andrea, een senioren burger van bijkans 68 jaar, geeft haar mening over de ontstane schaarste aan goederen in het district Nickerie aan de redactie van Dagblad Suriname.

Wat is er aan de hand?

Ze zegt, dat ze in haar buurt en op verschillende andere plekken een opmerkelijke leegte op de schappen, die eigenlijk producten zouden moeten hebben, aantreft. Het zit haar dwars. ”Als senioren burger heb je zo de vaste dingetjes die je soms koopt”, zegt ze.

Een mooi voorbeeld dat ze aanhaalt is het kopen van aardappelen Ze merkt al een geruime tijd dat Chinezen bang zijn om hun voorraad te vergroten. Voor haar is aardappel net als rijst. Ze gebruikt geen rijst, omdat ze suikerpatiënt is en koopt daarom zoveel als mogelijk aardvruchten, waaronder zeker aardappel. Ze zegt dat dit heel goed voor haar uit komt.

Slechte economische situatie

Ze zegt tijdens het interview, dat ze denkt dat dit ligt aan de economische sfeer. “Vaak wanneer de winkeliers overbodige spullen in hun assortimenten plaatsen blijkt naderhand dat ze alles moesten dumpen en dan verliest lijden”, geeft ze aan. De Chinezen besparen nu ook, voegt ze meteen toe aan het gesprek. Ze zegt verder, dat ze al een hele poos merkt dat de Chinees bij haar de hoeveelheden die het snelst worden verkocht neemt en daarna zit je als consument die niet in zijn of haar dagelijkse behoefte kan voorzien met de gebakken peren. Niemand die je voorziet van hetgeen dat je nodig hebt.

Gangbare oplossing

Andrea vult snel aan, dat ze hoopt dat de situatie weer onder controle wordt gehouden door de regering. Op de vraag of ze het goed zou vinden dat de regering een manier van pakketten ontwikkeld, zegt ze dat ze het eens was met de stelling van de president die hij voor de verkiezingen heeft geuit, en dat was dat mensen alle recht hebben om vrij hun inkopen te kunnen doen. Als dit echt niet lukt vindt ze dat er een andere manier bedacht moet worden. Pakkettenbeleid was volgens haar toen niet goed en zal nu ook niet goed worden.

Ze zegt ook, dat het probleem al maanden bekend is bij burgers dat het tekort aan medicijnen nog niet opgelost is. Er is nog werk aan de winkel voor de verschillende ministeries, zegt ze afsluitend op het gesprek. 

GW

error: Kopiëren mag niet!