“Waka Saafi” nieuwe song van Tooy Leon en Rapper Stunna

De veelzijdige artiest Tooy Leon heeft een nieuwe song, “Waka Saafi”, uitgebracht. Rapper Stunna heeft ook zijn bijdrage hieraan geleverd.  “Waka Saafi” is gebaseerd op realiteit met een duidelijke boodschap: Geef niet te snel op. Er is altijd een oplossing. Probeer in een relatie toch altijd bij elkaar te blijven. Terwijl je de boodschap tot je neemt, kan je swingen op een mooie Dancehall melodie.

De compositie is ook een creatie van Tooy. 

Tooy Leon maakt al ongeveer 20 jaren muziek. De 40-jarige artiest zag het levenslicht in Frans-Guyana. Hij is opgegroeid in de steden Kourou en Apatou. Tooy spreekt Frans en zijn moedertaal Aucaans. Door jaren gewoond en gewerkt te hebben op de eilanden Guadeloupe en Martinique kwam hij in contact met muziek. Hij begon met het bespelen van de keyboard in een muziekgroep. Naast het zingen in Frans en Aucaans, heeft Tooy zich sterk gemaakt als performer in de talen Portugees, Spaans, Engels en Sranan.

Het bleef niet daarbij, want de zanger heeft ook zijn eigen muziekgroep en dat al meer dan 10 jaar. Zijn 8-man tellende muziekgroep “Tooy Band” staat bekend om zijn carnavalsmuziek, een genre dat zeer gewild is aan de Franse kant. 

Behalve voor zingen, teksten schrijven, componeren, musiceren, heeft Tooy een grote liefde voor hardlopen. Hij doet vaak mee aan wedstrijden en blijft op deze manier ook fit.

error: Kopiëren mag niet!