Arbeiders Rosebel hervatten werk, vandaag gesprek met directie

De arbeiders van de Rosebel Goldmines N.V hebben woensdagmiddag de werkzaamheden onder voorwaarden hervat. De directie heeft aangegeven bereid te zijn met de vakbond, de Rosebel Gold Mines Werknemersorganisatie te praten. Dit gesprek vindt vandaag, vrijdag 21 oktober, plaats. 

Onder de arbeiders van Rosebel Gold Mines N.V is onrust ontstaan nadat eerder deze week in de media bekend is geworden, dat IAmGold haar aandelen in de Rosebel Gold Mines N.V zal verkopen aan de Chinese Zijin Mining Group N.V. 

De vakbond wil weten wat de reden is van de verkoop van het bedrijf en wat de rechtspositie van de arbeiders op lange termijn zal zijn. Vernomen wordt dat indien de bespreking met de directie vandaag niet naar tevredenheid verloopt, het niet uitgesloten is dat tot lamlegging van het bedrijf zal worden overgegaan.

SS

error: Kopiëren mag niet!