GBB-minister Vorswijk hekelt tekort voertuigen Grondinspectie

Minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), hekelt het tekort aan voertuigen bij de afdeling Grondinspectie. Grondinspectie heeft slecht 4 voertuigen voor werkzaamheden in het hele land. Er wordt gewerkt aan meer voertuigen, maar het bureaucratisch proces duurt te lang, aldus de minister. Dit is een van de redenen dat mensen soms lange tijd moeten wachten op een stuk grond nadat zij die hebben aangevraagd. Grondinspectie moet in het hele land werken. De bewindsvrouwe zei dit tegenover lokale media voor aanvang van de reguliere Raad van Ministers-vergadering van de regering. 

Vorswijk zei ook dat adviezen van andere instanties op zich laten wachten. 

Het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft bij aantreden van de nieuwe regering een naamsverandering ondergaan. Het departement werd omgedoopt tot Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). Er is vanaf het aantreden van de regering vooral gewerkt aan de reorganisatie van het Domeinkantoor. Getracht is zaken te vergemakkelijken door verkorte procedures. 

De afdeling Grondinspectie is verhuisd naar het oud-Taxatie Instituut aan de Maystraat. Er is nu een samenwerking tussen de Grondinspectie en de Landmeetkundige afdeling, waardoor er meer veldonderzoeken verricht kunnen worden. Verder wordt gewerkt aan het digitaliseringsproces. Met de rapporten geproduceerd door deze afdelingen kunnen zaken ook beter afgehandeld worden, aldus het ministerie op haar website.

error: Kopiëren mag niet!