Man (33) bij Newmont opgepakt voor mishandeling, bedreiging en verkrachting ex-vriendin

De 33-jarige verdachte O.A. is woensdag 12 oktober door de politie bij Newmont (Merian goudmijn) voor mishandeling, bedreiging en verkrachting van zijn vriendin (39) opgespoord en aangehouden.

De man was op donderdag 28 september naar de woning van zijn 39-jarige ex-vriendin gegaan en dreigde toen de woning in brand te zullen steken als zij de deur niet voor hem opendeed. Uit vrees dat hij zijn woorden in daden zou omzetten, maakte de dochter van de ex-vriendin de deur open, waarop de man de woning binnenging en de vrouw met een geëmailleerde lepel mishandelde. Hierna heeft O.A. zijn ex-vriendin seksueel misbruikt. 

De vrouw hield van de mishandeling blauwe plekken op haar lichaam over.

O.A. ging over tot zijn daad, omdat hij het niet kon verwerken dat de vrouw al geruime tijd geleden de liefdesrelatie met hem had beëindigd. De man mishandelde zijn ex-vriendin op zondag 2 oktober weer. Zij werd daarbij met een houten plank bewerkt en liep een fractuur op. Voor medische behandeling werd zij verwezen naar een orthopeed. 

De voorwerpen waarmee de vrouw is mishandeld zijn door de politie in beslag genomen.

Het slachtoffer deed op 2 oktober aangifte tegen de verdachte bij de afdeling Huiselijk Geweld die ondergebracht is op het politiebureau Flora. De verdachte O.A., die werkzaam is bij Newmont, werd met medewerking van de politie aldaar voor de begane strafbare feiten opgespoord en aangehouden.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte O.A. in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!