Wi Tru Sranan vraagt aandacht voor Wereld Waarden Dag

Het is donderdag 20 oktober Wereld Waarden Dag. Dit is een jaarlijkse internationale campagne die aandacht geeft aan waarden en normen. Waarom is dit zo belangrijk? 

Omdat waarden ons motiveren en begeleiden. Zij zijn de passie in ons hart, de reden waaro we doen wat wij doen. 

In een wereld die steeds verdeelder kan voelen, geven waarden de richting aan, hoe elkaar te vinden,  ondersteunen en inspireren om als samenleving vooruit te komen.

Meer informatie over Wereld Waarden Dag kan gevonden worden op www.worldvaluesday.com.

Ook in Suriname is er deze week extra aandacht voor waarden en normen. Stichting Wi Tru Sranan, de stichting voor Nationale Eenheid, Waarden en Normen (www.witrusranan.sr) heeft zich in 2021 aangesloten bij de organisatie die Wereld Waarden Dag organiseert en doet dit jaar mee aan deze wereldwijde campagne. 

Eén van de activiteiten is een jeugd schrijfwedstrijd, waarin jongeren in Suriname uitgenodigd werden om hun visie te geven over het belang van waarden en normen voor Suriname. De prijsuitreiking vindt deze week plaats.

Een ander deel van de campagne is dat diverse personen in de samenleving worden uitgenodigd een korte videoboodschap over hun voornaamste waarde te delen via social media, met toevoeging #Worldvaluesday2022.

Wi Tru Sranan is opgericht in juli 2021, haar missie is via dialoog, educatie en communicatie, waarden en normen meer aandacht te geven en zo bij te dragen aan eenheid, welzijn en welvaart in Suriname. Voor meer informatie over de stichting kunt u de website www.witrusranan.sr bezoeken of de stichting volgen op social media.

error: Kopiëren mag niet!