Polls Dagblad Suriname wijzen op forse achteruitgang voor VHP en NPS

Twee online gehouden polls van Dagblad Suriname laten zien, dat de populariteit van coalitiepartijen NPS en VHP flink achteruitgegaan is.

De VHP was bij de afgelopen verkiezingen nog veruit de grootste partij qua aantal op de partij uitgebracht stemmen in mei 2020. Echter kan zij nu slechts rekenenen op een derde deel van de mensen die op de poll hebben gereageerd.

De NPS had op de VHP en NDP na de meeste stemmen. Ook zij moet nu met een derde genoegen nemen. Eerder deze maand deed oud-president Ronald Venetiaan een oproep om de regering Santokhi-Brunswijk te ondersteunen. Prominent NPS-Assembleelid Patricia Etnel reageerde fel tegen de oproep van haar eigen erevoorzitter. Zij blijft erbij: de NPS moet uit de coalitie stappen. Ze riep via social media partijleden op om dit gedaan te krijgen bij het partijcongres eind deze maand. Opmerkelijk is dat zij, samen met Ivanildo Plein, heeft deelgenomen aan protesten in augustus tegen de president.

Volgens Venetiaan moet president Chandrikapersad Santokhi de fouten die door hem zijn gemaakt en die nog te herstellen zijn, snel corrigeren. Het staatshoofd heeft volgens de NPS-erevoorzitter een aantal zaken gedaan dat niet meer te corrigeren is, maar sommige wel. Bij het names and faces-beleid ten aanzien van benoemingen bij staatsbedrijven zijn fouten gemaakt. “De president moet die fouten corrigeren”, aldus Venetiaan.

error: Kopiëren mag niet!