Platform moet integrale veiligheid en orde op J.A. Pengelluchthaven bevorderen

Om de integrale aanpak van terrorismebestrijding, orde en veiligheid, criminaliteitsbestrijding en grensbewaking te bevorderen heeft president Chandrikapersad Santokhi woensdag 19 oktober op zijn kabinet het Platform Beveiliging en Veiligheid Johan Adolf Pengel Luchthaven (PBVJAP), geïnstalleerd voor een tijdsduur van 12 maanden.

Het staatshoofd zei, dat het platform moet dienen als een centraal besturingsmodel op basis van gelijkwaardigheid en commitment van alle betrokken partijen. “Hiermee wordt een gezamenlijke aanpak van de beveiliging en publieke veiligheid van de Johan Adolf Pengel Luchthaven beoogt. Met de mogelijkheid om visumvrij naar Suriname te reizen is de veiligheid van de luchthaven van eminent belang voor de samenleving”, aldus Santokhi.

Hij merkte ook op, dat het platform ook zal zorgdragen voor een integrale benadering. Hiervoor zullen vijf werkgroepen ingesteld worden, elk zvoorgezeten door een voorzitter die op regelmatige basis zal rapporteren naar de presidentiële commissie. Het gaat om de werkgroepen Beveiliging en Terrorismebestrijding; Criminaliteit, Orde en Veiligheid; Grens en Vracht; Grens en Passagiers; Gemeenschappelijke CCTV-infrastructuur. 

De president zei te rekenen op de maximale inzet van de leden opdat Suriname kan voldoen aan alle internationale veiligheidsprotocollen en – standaarden, op de internationale luchthaven en omgeving.

De leden van het platform zijn Shivanand Ramlall (voorzitter), Vijay Chotkan (ondervoorzitter), Carmen Van Dijk (secretaris), majoor Lilian Dankerlui (ministerie van Defensie), Renaldus Kasijo (SLM), Anand Bansraj (KLM/ American Airlines), Ch. Dragman (KPS), Quinsy Abelinti (ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme), Shailesh Dhanai (PIU, Project Implementation Unit), Cosmo Wong (CASAS, Civil Aviation Safety Authority Suriname), Cindy Toemin (Luchtvaartdienst Suriname), Rajinderkoemar Panchoe (Veiligheid Luchthaven Zorg en Hoop), Charda Girwar (Douane).

error: Kopiëren mag niet!