Twee broers verdacht van diefstal straatputdeksels

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben dinsdag 18 oktober de broers M.C. en C.L. bij een appartementencomplex aan de Costerstraat voor de diefstal van straatputdeksels aangehouden.

De politie had in augustus in een bericht aangegeven dat straatputdeksels eigendom zijn van de staat en dat het stelen ervan een strafbaar feit oplevert. Een alerte bewoner van het ressort Uitvlugt merkte op dat er al geruime tijd straatputdeksels in zijn buurt werden weggenomen. Daarbij zag hij ook dat straatputdeksels voor zijn woning was verdwenen. Deze bewoner bekeek zijn camerabeelden en zag dat de straatputdeksels door twee manspersonen waren weggenomen en vervolgens in een pick-up waren geplaatst.

De bewoner deed melding van de diefstal bij de politie van het bureau Uitvlugt. Daarnaast besloot de man om de camerabeelden ook te delen op Facebook, zodat de verdachten sneller herkend en achterhaald konden worden.

Aan de hand van de verkregen en uitgewerkte informatie werden de verdachten opgespoord en op 18 oktober door het RBTM aan de Costerstraat aangehouden. Hierna werden zij ter voorgeleiding overgedragen aan de politie van ressort Centrum.

De verdachten zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!