Herstel pompgemaal te Clara Polder in volle gang

Het gebouw van het pompgemaal te Clara Polder in het district Nickerie staat er al een tijdje niet goed bij. Recentelijk was al bekend gemaakt, dat het pand hersteld zou worden. 

Korte terugblik

Het gebouw staat er volgens de heer Maheswar Badal, sectiechef bij het ministerie van Openbare Werken in Nickerie, al zeker 16 jaren bij. “Het gebouw is er vanaf 2005”, zegt hij in een interview met Dagblad Suriname. In het gebouw van het pompgemaal was een grote scheur in de muur. Het ging om het gedeelte van het gebouw waar de bedieningskasten waren.

Het gevaar dat gevormd wordt voor mensen die er moeten zijn voor hun werkzaamheden was groot en daarom werd meteen vanuit Openbare Werken afdeling Nickerie bekend gemaakt, dat er sloopwerkzaamheden plaats zullen vinden bij dat gedeelte van het gebouw waar dat nodig is. 

Niet het hele gebouw zou gesloopt worden, omdat niet het complete gebouw in een slechte staat verkeert. Het gedeelte dat in een slechte staat verkeert, was niet veilig voor de werknemers die daar moesten werken.

Ministerie van Openbare Werken maakt er werk van

Het ministerie van Openbare Werken heeft kennis genomen van de zaken die zich afspeelden en de heer Badal stelt, dat niet de afdelingen van Nickerie zich bezig zouden houden met de restauratie van het gebouw. Dit, omdat ze andere projecten hebben waarmee ze bezig zijn en verder is er in Paramaribo een speciale afdeling Sluizen en Pompgemalen die zich bezighoudt met dit soort aangelegenheden. De duur van de restauratie kan hij niet specificeren. 

Start met de werkzaamheden

“De rehabilitatie werkzaamheden aan het pompgemaal langs de Gemaalweg in het district Nickerie zijn in volle gang. Het pomphuis waarvan het achterste gedeelte was losgeraakt, was dringend aan renovatie toe. Ook de pompen, waarvan eentje een rammelend geluid maakte, wordt gereviseerd. De werkzaamheden worden in opdracht van het ministerie van Openbare Werken uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Unimax Contractors”, aldus het ministerie van Openbare Werken Nickerie.

GW

error: Kopiëren mag niet!