Canadese premier Trudeau belt met Caricom-voorzitter Santokhi over situatie Haïti

President Chandrikapersad Santokhi heeft als Caricom-voorzitter vrijdag 14 oktober een telefonisch onderhoud gehad met Justin Trudeau, premier van Canada. Trudeau refereerde in het gesprek naar New York, waar de twee mannen elkaar hebben gesproken over de situatie op Haïti.

Hij vroeg aan president Santokhi, in diens functie als voorzitter van de Caricom, wat zijn standpunt is met betrekking de huidige situatie op Haïti, daar die in een rap tempo verslechtert. 

De president heeft in zijn functie als Caricom-voorzitter een update gegeven over het door de Caricom ingenomen standpunt dat een security-interventie aanbevolen wordt. Canada kijkt uit naar opties hoe ondersteuning gegeven kan worden aan de lokale politie op Haïti.

De Caricom-voorzitter heeft al een bijeenkomst geïnitieerd met zijn collega-regeringsleiders om de situatie op Haïti en de aangeboden hulp van Canada te bespreken. Suriname is ook al aan het uitkijken naar welke troepen gestuurd kunnen worden, maar wel in samenspraak met de andere landen. 

(Foto: President Santokhi en premier Justin Trudeau tijdens hun ontmoeting in New York.)

error: Kopiëren mag niet!