OEKRAÏNE
Russische brug naar de Krim viel aan
Door Phil Bainbridge

8 oktober 2022 – Een enorme explosie op de Kerch Strait Bridge – het vitale militaire en civiele aanbodverbinding tussen het vasteland van Rusland en de Krim bezet over de Kerch Straat over de Zwarte Zee – heeft twee weggedeelten ervoor gezorgd.

De 19 km weg-en-railbrug was een vlaggenschip politiek project voor Rusland, omdat het in 2014 zijn greep op de Krim wilde versterken, bijgevoegd uit Oekraïne na een niet-herkend referendum over eenwording met Rusland. Nagesynchroniseerd “Poetin’s Bridge” door Russen, het is een gehate symbool van Russische bezetting voor Oekraïners geworden.

Voor de brug om verraderlijke omstandigheden in de regio te overwinnen, werden duizenden pylonen in de zeebodem gedreven voor stabiliteit met de ruimte ertussen om sterke stromen door te stromen. De brug, de langste dual-purpose spanwijdte in Europa, is ontworpen om 40.000 voertuigen en 94 treinen per dag te vervoeren.

De annexatie van de Krim van de Rusland 2014 uit Oekraïne trok internationale veroordeling en sancties, maar veel Russen zagen het als het herstellen van de heerschappij van Moskou over een regio die zij als historisch Russisch beschouwen.

error: Kopiëren mag niet!