SLM “dry lease” overeenkomst vliegtuig voor regionale routes

De SLM is bezig een “dry lease” overeenkomst aan te gaan met een maatschappij in de VS voor een vliegtuig van het type Boeing 707-800. Deze kist zal ingezet worden voor de regionale routes. “Dry-lease” betekent, dat het vliegtuig wordt gehuurd zonder bemanning. De SLM zal de eigen bemanning inzetten, omdat die reeds bekend is met het type toestel. 

President Chandrikapersad Santokhi, die deze mededeling donderdagavond op een persconferentie deed, zei dat de ondertekening van de huurovereenkomst binnen enkele dagen zal plaatsvinden. Hij stelde, dat de komende periode er extra kansen zich aandienen voor de SLM op de regionale routes, omdat American Airlines aangekondigd heeft vanaf december de vluchten naar- en van Suriname voorlopig te zullen schrappen.

Voor de mid-Atlantische route is SLM ook bezig te onderhandelen met een vliegmaatschappij in Dubai voor de huur van een kist. Het wordt ook een “dry-lease” overeenkomst.

De president hoopt dat de besprekingen spoedig afgerond kunnen worden, zodat de route naar- en van Amsterdam met een “eigen kist” en met eigen bemanning kan worden onderhouden.

SS

error: Kopiëren mag niet!