UPDATE: Vijf mannen bij Wageningen opgepakt door jachtopzieners voor doodschieten beschermde Sabaku

Jachtopzieners van de dienst ‘s Lands Bosbeheer (LBB) hebben zondag 2 oktober bij controlewerkzaamheden vijf mannen in de omgeving van lijn 6 te Wageningen in het district Nickerie aangehouden. Het gaat om de verdachten R.R., D.M., A.G., B.S., en C.C. die zich schuldig hebben gemaakt aan overtreding van de Jachtwet en overtreding van de Visstandsbeschermingswet. Dit meldt het Korps Politie Suriname 5 oktober.

De mannen hadden een beschermde vogel, een Sabaku (Amerikaanse kleine zilverreiger – Egretta thula / Bron foto), doodgeschoten. Verder hebben zij met niet toegestane sleepnetten gevist in openbare wateren.

De sleepnetten, de gevangen vissen, de gedode Sabaku alsook een jachtgeweer voorzien van een machtiging werden in beslag genomen en samen met de verdachten overgedragen aan de politie van het bureau Wageningen. 

Het jachtgeweer en de sleepnetten zijn door de politie in beslag genomen, terwijl de vissen geschonken zijn aan sociale instellingen.

De vijf verdachten werden in de gelegenheid gesteld de zaak buitenproces af te handelen. Na betaling van een fikse boete in SRD, zijn de verdachten na overleg met het Openbaar Ministerie heengezonden.

  • Zoals gebruikelijk lijkt te zijn wordt door het Korps Politie Suriname zelden tot nooit in dergelijke ‘buiten proces afhandel zaken’ vermeld hoe hoog de zogenaamde ‘fikse boete’ is die de verdachten konden betalen om onder verdere strafvervolging uit te komen. Wat, hoe hoog, hoe fors is een ‘fikse boete’?

UPDATE: Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer brengt vrijdag 7 oktober onderstaand persbericht uit over de aanhouding van de vijf mannen. In dat bericht wordt wel de hoogte van de boete vermeld: SRD 16.000:

error: Kopiëren mag niet!