Reizigers ondervinden last van onaangename zwerfhonden op luchthaven ‘Zanderij’

Directie Luchthavenbeheer zal er werk van maken

Reizigers die wachten in de vertrekruimte op de Johan Adolf Pengel International Airport te Zanderij ervaren last van zwerfhonden. Een boze passagier deed de melding tegenover Dagblad Suriname. Hij zegt: “Dit kan toch niet, die beesten kunnen een veiligheidsrisico vormen. Zwerfhonden bij een internationale luchthaven is totaal geen gezicht.” 

Uit eigen onderzoek van Dagblad Suriname blijkt, dat er inderdaad zwerfhonden zijn in de ruimte vlak buiten de balies van de luchthaven. Zij gaan dan op zoek naar eten, wat door velen als onaangenaam ervaren wordt. 

Directeur Vijay Chotkan van NV Luchthavenbeheer laat desgevraagd optekenen: “De zwerfhonden komen vanuit de omliggende dorpen en zorgen voor een lastige overlast op de luchthaven. Wij zijn gestart om dit probleem op te lossen. De honden worden opgevangen en de eigenaren worden getraceerd,” aldus Chotkan. 

Nadat grootse plannen voor de luchthaven in de ijskast zijn gedaan staat de airport er haast statisch bij. De operaties vinden normaal voortgang na een grote dip tijdens de Covid-19 pandemie. Vorig jaar werd de Sabaku Lounge nieuwe stijl geopend.  Chotkan zei toen: “Wij gaan door om de luchthaven en de SLM op die niveaus te krijgen zoals wij dat willen.” 

De directeur noemde de Sabaku Lounge een onderdeel van de investeringen. De faciliteit zal volgens hem een bijzondere rol vervullen in het plezierig kunnen reizen van en naar Suriname. Het is de bedoeling dat de internationale luchthaven zich verder zal positioneren volgens de planning van de regering om toerisme te faciliteren en de hub functie te vervullen voor de olie- en gasindustrie.

error: Kopiëren mag niet!