Maranzo Alexander: “Ik geloof oprecht dat wij de capaciteit hebben om Suriname te ontwikkelen”

Het project “Para Centra moet schoon” is inmiddels afgerond. Dit project kwam tot stand door initiatiefnemer Maranzo Alexander, in samenwerking met het districtscommissariaat van Para. De uitvoering heeft van 20 tot 30 september plaatsgevonden. Het doel hiervan was om delen van Para-Noord, Para-Zuid en Para-Oost, te ontdoen van hoog wied en zwerfvuil. Middels een crowdfunding werden middelen verzameld om gereedschappen en brandstof te kopen. Daarnaast hebben ondernemers en mensen uit de omgeving ook hun vrijgevigheid getoond.

Het project is naar wens verlopen

“Omdat ik niet wist wat ik kon verwachten was mijn enige wens dat wij de gestelde doelen konden behalen. Alhoewel wij maar 15% hebben ingezameld van het kapitaal dat wij wilden ophalen, hebben wij met creativiteit toch onze doelstellingen met succes kunnen bereiken. Ik kan dan ook met zekerheid zeggen, dat het project naar wens is verlopen”, zegt de initiatiefnemer in een reactie tegenover Dagblad Suriname.  

Toffe ervaring geweest..

Alexander zegt verder, dat dit project een hele toffe ervaring voor hem is geweest. Het was namelijk de eerste keer dat hij zo’n project samen met het commissariaat heeft uitgevoerd. “In de beginfase was het natuurlijk even aankijken, in theorie stond het plan van aanpak vast, maar in de praktijk kun je voor verrassingen komen te staan. We hebben elke dag met elkaar de werkwijzen gereflecteerd, de ontwikkelpunten besproken en die ook aangepakt. Dagelijks constateerden wij een verbetering in onze samenwerking”, aldus Alexander. 

Verdere plannen…

Volgens de initiatiefnemer heeft dit project een aantal zaken aan het licht gebracht. Samen met het commissariaat zijn zij vooral opzoek gegaan naar oplossingen. “We hebben vergaderingen gevoerd en er zijn goede plannen uit ontstaan. Deze worden momenteel uitgewerkt om dit initiatief verder te kunnen vervolgen met als doel te zorgen voor een continuïteit.”

Geld is niet altijd de enige oplossing…

“Dit project heeft iets moois laten zien, namelijk dat geld niet altijd de enige oplossing is om dingen gedaan te krijgen”, stelt Alexander. De initiatiefnemer zegt, dat zij een deel van Suriname schoon hebben gekregen, omdat zij gebruik hebben gemaakt van hun creativiteit en bovenal, omdat zij dit samen hebben gedaan. 

“Wat kan ik doen om het land te ontwikkelen?”

“Je mindset staat aan de basis van de keuzes die je maakt. Wat er dagelijks op je afkomt heb je niet altijd in de hand, de keuze die je vervolgens maakt, wel”, zegt Alexander. Zijn boodschap aan de samenleving is daarom: “Elke dag als je opstaat, kies ervoor om jezelf de vraag te stellen, wat kan ik vandaag doen om het land te ontwikkelen?”

Als iedere Surinaamse inwoner dagelijks met deze vraag aan de slag gaat en er ook daadwerkelijk naar handelt, is hij van mening dat Suriname niet alleen een schonere leefomgeving zal krijgen, maar ook een algeheel ontwikkeld land. “Ik geloof oprecht dat wij als samenleving de capaciteit hebben om Suriname te ontwikkelen”, aldus Alexander.

SK

error: Kopiëren mag niet!