“Ik hoop niet dat mijn kinderen op school gepest zullen worden”

De scholen zijn al van start. Vele jongeren zijn blij om weer op school te zijn, maar enkele ouders geven in een gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname aan. dat zij met angst rond lopen. De ouders geven aan. dat zij bang zijn dat hun kinderen of andere kinderen gepest zullen worden. Kawany, die haar twee kinderen op school heeft gezet, zegt dat zij het van het jaar niet zo breed heeft. Zij heeft haar kinderen met dezelfde schoolspullen van het vorig leerjaar naar school gestuurd.

“Mijn kinderen lopen met hetzelfde uniform, schooltas, schoenen en enkele schriften. Ik hoop niet dat mijn kinderen gepest zullen worden”, benadrukt Kawany. “Als iemand ze gaat vragen of zij nieuwe dingen aan hebben of andere kinderen pronken met hun nieuwe spullen, dan gaan zij gewoon zeggen.,dat het spullen van het vorig schooljaar zijn.

“Mama, ik ga naar school om te leren, niet om mode te maken”

“Ik heb mijn kinderen geleerd om de waarheid te zeggen en geleerd zich niet te schamen. Dus ik ga ze niet zeggen, dat zij aan anderen moeten vertellen dat de spullen nieuw zijn, maar gewoon zeggen, dat de spullen nog goed zijn en weer gebruikt kunnen worden. M’n jongen zei, mama ik ga op school om te leren en niet om mode te maken of te wijzen wat ik heb. Maar, toch ben ik wel een beetje angstig.”

Een andere ouder geeft aan, dat zij haar kind heeft gezegd niet te luisteren naar anderen als zij geplaagd wordt.

“Ik heb mijn dochter gezegd om haar best te doen en dat zij ook moet genieten en zich niet druk moet maken als anderen pesten. En anderen erop wijzen dat plagen niet leuk is. Er zijn vele mensen die het niet breed hebben, maar kinderen leven in een andere wereld. Natuurlijk ga je enkelen hebben die blij gaan zijn met hun nieuwe spullen en gaan praten, maar je hebt anderen die het begrijpen en zeggen dat het niet erg is, zolang zij maar de school kunnen bezoeken. Maar, bij deze hoop ik wel dat de leerkrachten en ook de ouders van huis uit tot de kinderen praten en ze uitleggen dat de situatie heel anders is geworden. Niet alle kinderen begrijpen het en als de leerkrachten en ouders het uitleggen om vriendelijk te zijn en niet te pesten, dan komt het goed.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!