Twee 15-jarigen verdacht van diefstal halsketting van baby…

De politie van het bureau Santo Dorp heeft op woensdag 28 september de twee 15-jarige verdachten H.M. en O.P. op hun woonadres in het politieressort aangehouden. De twee worden ervan verdacht een halsketting van geel metaal te hebben weggenomen van de hals van een baby. De moeder van de baby deed van deze diefstal aangifte op politiebureau Santo Dorp. 

Volgens verklaring van de aangeefster woont zij in het stadscentrum. Op de bewuste dag bracht ze een bezoek aan haar moeder die op Santo Dorp woonachtig is. Toen zij terugkeerde naar huis en al in de stad was, ontdekte ze dat de halsketting van haar dochtertje niet aan haar hals was. Zij ging terug naar haar moeder en confronteerde haar 15-jarige neefje H.M., die bij haar moeder woont en eerder op de dag met de baby op het erf rond liep.

H.M. ontkende wat van de diefstal af te weten. 

Onderzoek wees uit dat de buurjongen O.P. alias “Jopi”, de ketting moet hebben genomen en de opbrengst zou delen met H.M.

De verdachte O.P. die onhandelbaar is, ontkent echter betrokken te zijn bij de diefstal.

De halsketting is echter nog niet achterhaald.

Beide verdachten zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Vanwege hun jeugdige leeftijd zijn de twee ingesloten in het Jeugd Doorgangscentrum te Opa Doeli. 

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken, aldus het Korps Politie Suriname in een maandag 3 oktober uitgebracht persbericht.

error: Kopiëren mag niet!