Stroomtarieven aangehouden

De 10% verhoogde stroomtarieven die de Energie Bedrijven Suriname (EBS) per 1 september heeft doen ingaan en waarvan verbruikers de rekening deze maand zouden ontvangen, zijn met een maand aangehouden. Tot eind van deze maand gelden dus nog de oude tarieven. Dit heeft de regering maandag 3 oktober  aan de vakbeweging en het bedrijfsleven medegedeeld tijdens een overleg. 

De vakcentrale C-47  had voor dinsdag om 11.00 uur acties aangekondigd tegen de verhoogde stroomtarieven. De acties zijn nu afgeblazen. Op 12 september had C-47 in een brief de regering twee weken de tijd gegeven om de verhoogde stroomtarieven terug te draaien. Indien dat niet zou gebeuren, dan waren acties niet uitgesloten.

Omdat tot eind vorige week niets van de regering werd vernomen is vrijdag besloten tot acties over te gaan.

In het gesprek maandag is afgesproken, dat binnen een maand deskundigen van de sociale partners, met name de vakbeweging, bedrijfsleven en de overheid een gezamenlijk voorstel doen voor een rationeel en kostenefficiënt tarief.    

SS

error: Kopiëren mag niet!