TD-veilingsresultaten

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft woensdag 28 september een termijndeposito veiling met drie looptijden onder de algemene banken gehouden.  Op deze veiling heeft de Bank het 1-weeks, 1-maands en 3-maands TD-instrument geveild. Het totaalbedrag voor deze veiling bedroeg SRD 1.600 miljoen. De algemene banken waren in de gelegenheid om biedingen te plaatsen ter waarde van SRD 1.050 miljoen voor het 1-weeks TD-instrument, SRD 500 miljoen voor het 1-maands en SRD 50 miljoen voor het 3-maands TD-instrument.

Gezien het animo van de algemene banken voor de 1-maandse en 3-maandse TD’s, is het volume verhoogd naar respectievelijk SRD 719,4 miljoen en 181  miljoen. Het volume van de 1-weekse TD’s is hierbij verlaagd naar SRD 699,6 miljoen.

De algemene banken hebben in totaal SRD 395,5 miljoen geboden voor de 1-weekse TD’s, dat is toegewezen. Voor de 1-maandse en 3-maandse TD’s hebben de algemene banken respectievelijk SRD 719,4 miljoen en SRD 181 miljoen aangeboden, dat is toegewezen.

De gewogen gemiddelde toegewezen rente (OMO-rente) voor de 1-weekse TD’s is gestegen met 2,4 procentpunt naar 79,4%. De rente voor de 1-maandse TD’s is uitgekomen op 81,2% en voor die van de 3-maandse TD’s 80,7%.

De totale gecommitteerde rentebetalingen aan de algemene banken is ondertussen gestegen naar dichtbij de SRD 1,4 miljard.

SS

error: Kopiëren mag niet!