Pakittow “Honderden donatieverzoeken om schoolspullen”

Stephano Biervliet is somber over het komend schooljaar. ‘Pakittow’, zoals Biervliet bij velen bekend is, merkt als hoofdbestuurslid van de politieke partij PRO op, dat al honderden ouders een beroep op hem hebben gedaan voor een donatie van schoolspullen. Pakittow heeft ondertussen 60 personen van schoolspullen voorzien. Vooral schoolkleding is uitgedeeld. 

“De mensen vragen geen geld, maar uitdrukkelijk naar schoolspullen.” Biervliet geeft naar aanleiding hiervan aan hoe hoog de nood is. “Want soms wil men elkaar nog voor de gek houden, maar de mensen willen geen geld maar schoolspullen voor hun kinderen. Het is al eind van de maand en het geld is alweer op.”

Hij zegt dat er aanstaande vrijdag ook een speciale dag voor kinderen in zijn ressort is gepland. Als hoofdbestuurslid van PRO zegt hij het erg te vinden, dat mensen niet meer maandelijks kunnen rondkomen. “En dat zelfs BaZo-kaarten geen effect meer hebben, terwijl ook de koers omhoog gaat. Het kan niet omlaag, omdat wij ook te kampen hebben met het IMF. Heel wat zaken zoals stroom, water en de prijs voor een gasbom moeten we aanpassen want zolang dat niet gebeurt komt Suriname niet in aanmerking voor de volgende tranche.”

Pakittow denkt hardop na om een oplossing te vinden. “Want zo kan het niet doorgaan”, is zijn reactie. “Het volk kan hier niet onder blijven lijden. De alleenstaande moeder en de ondernemer redden het allemaal niet meer.” Hij is van mening, dat nieuwe leiders de kans moeten krijgen.

“Mensen die geld niet op de eerste plaats zetten zoals ikzelf, ik kan mezelf hard op de borst slaan en ik denk dat we moeten gaan voor nieuwe politiek. Want het is belangrijk dat er ook binnen de coalitie eenheid is”, besluit Biervliet.

RB 

error: Kopiëren mag niet!