Notoire inbreker “Babie” in de kraag gevat te Lelydorp

De notoire inbreker K.R., alias “Babie”, is zaterdag 24 september door de politie van het bureau Lelydorp aangehouden. Tegen deze verdachte zijn meerdere aangiften van inbraak gedaan bij de politie. De man maakte al geruime tijd de omgeving van de Sumatraweg en zijwegen onveilig. 

De verdachte werd op zaterdag 10 september bij het wegnemen van elektrische bedradingen aan de Kaseranweg op heterdaad betrapt door de hoofdbewoner en koos het hazenpad.

Verder heeft de man zich ook schuldig gemaakt aan twee inbraken in het ressort de Nieuwe Grond. Daarbij heeft hij buit gemaakt elektrische bedradingen, zangvogels, geld, sieraden en apparaten.

De politie van Lelydorp kreeg op 24 september omstreeks 10.00 uur een melding, dat er een verdacht figuur was gesignaleerd aan de Melatielaan. Agenten  speelden meteen in op deze melding en constateerden dat de verdachte zich in de directe omgeving bevond. Aangezien zijn aanhouding door een Hulpofficier van Justitie al was gelast, werd hij aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. 

Op de locatie waar de verdachte vermoedelijk een inbraak zou plegen, werden door de politie aangetroffen en inbeslaggenomen een rode pet en een rijwiel waarmee de verdachte zich verplaatste.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is K.R. door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!