Verdachte (36) in Tibiti-cocaïne zaak aangehouden

Agenten van de afdeling Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname hebben zaterdag 24 september de drugsverdachte R.H. (36) op de Martin Luther King (MLK-)weg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de Wet Verdovende Middelen en betrokken te zijn in de Tibiti-cocaïne zaak. 

De verdachte, die in een personenauto zat, werd door agenten die hem op het spoor waren op de MLK-weg gesignaleerd en ter hoogte van de Toekomstweg klemgereden. Bij een ingesteld onderzoek in het voertuig werden aangetroffen een vuistvuurwapen en acht patronen. Zowel de aangetroffen zaken als de auto zijn door de politie in beslag genomen

De verdachte werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na gepleegde overleg met het Openbaar Ministerie werd R.H. in verzekering gesteld.

In de eerste week van september werd een grote drugsvangst gedaan in het Tibiti-gebied door een gemengde eenheid bestaande uit leden van het Korps Politie Suriname, het Nationaal Leger, het Justitieel Interventie Team (JIT) en het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV).

Een vliegtuigje werd  aangetroffen met een hoeveelheid zakken met vermoedelijk cocaïne en een machinegeweer.

Twee verdachten werden aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De vermoedelijke cocaine had een gewicht van 1.091,5 kilogram. De drugs en het wapen werden in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!