Met kapotte vuilnistonnen meer vuil op straat

Het is opvallend, dat op een aantal plaatsen in de stad plastic vuilnistonnen bijna compleet zijn gestript. Daardoor kunnen voorbijgangers hun afval niet kwijt. De enorme hoeveelheden zwerfvuil zijn nu reeds een grote uitdaging in de binnenstad.

Een voorbijganger zegt, dat het alleen maar erger lijkt te worden, omdat het vaak voorkomt dat mensen hun afval gewoon op straat gooien.

Eerder liet de voorzitter van SuReSur, Glenn Ramdjan, weten dat meer handhaving nodig is. Hij sprak zelfs over het uitdelen van boetes voor het gooien van vuil op straat, dit naar aanleiding van de onlangs gehouden World Cleanup Day.

Ook het VHP-Assembleelid Sham Binda heeft recentelijk nog opgemerkt, dat dit gedrag ervoor zorgt dat nagenoeg in elke wijk de riolen vol met afval zitten. 

De voorbijganger merkt op, dat vuilnistonnen vaak ook door vandalen kapot worden gemaakt, maar vindt ook dat de overheid voor vervanging moet zorgen, al besluit hij met de woorden, dat de crisis het niet gemakkelijk maakt om steeds te moeten investeren.

RB

error: Kopiëren mag niet!