Euro en pond dalen naar recorddieptepunten ten opzichte van de dollar

 De euro en pond zijn gedaald tot historische dieptepunten ten opzichte van de dollar, aangezien Europa de pijn voelt van de oorlog in Oekraïne en een nieuw stimuleringspakket voor het VK de angst voor een toename van de leningen doet toenemen.

De sterkte van de Amerikaanse dollar is in 2022 met meer dan 17% gestegen, aangezien de Federal Reserve vasthoudt aan haar toezegging om de stijgende prijsinflatie te beteugelen door de rentetarieven te verhogen.

Terwijl Europa worstelt met de economische gevolgen van de Russische invasie van Oekraïne, is de euro gedaald tot een dieptepunt in 20 jaar ten opzichte van de dollar – hij bereikte in juli pariteit met de dollar en momenteel is één euro $ 0,97 waard

Het Britse pond gaat dezelfde kant op, want het stort ten opzichte van de dollar in na het besluit om een nieuw stimuleringspakket te introduceren dat bestaat uit nieuwe uitgaven en belastingverlagingen. Op het moment van schrijven is één pond $ 1,08 waard.

Als de euro en het pond minder waard zijn, stijgen de kosten van het importeren van goederen uit het buitenland – inclusief olie en gas die nodig zijn om de wurggreep van Rusland op de Europese energievoorziening tegen te gaan.

En hoewel het er misschien goed uitziet voor Amerikaanse toeristen, zullen in werkelijkheid veel verschillende investeringsvehikels, zoals pensioenfondsen en bedrijfswinsten, de dupe worden van deze valutaschokken.

error: Kopiëren mag niet!