Bromfietser (16) overlijdt aan gevolgen aanrijding tijdens illegale bromfietsrace – Jongen droeg geen helm

De 16-jarige bromfietser Kevin Martowidjojo is dinsdag 20 september in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) overleden aan de zaterdagavond opgelopen verwondingen bij een ongeval tijdens een illegale bromfietsrace ter hoogte van de Sumatra- en de Zwampweg te Lelydorp.

De politie van het bureau Lelydorp kreeg zaterdagavond een telefonische melding van een verkeersongeval, waarbij sprake was van zwaar persoonlijk letsel. Bij aankomst op de locatie werd het slachtoffer niet aangetroffen. Agenten van het politiebureau Munder vertelden, dat het slachtoffer zich op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het AZP bevond. Agenten van het politiebureau Lelydorp gingen direct naar de SEH voor onderzoek en daar bleek het te gaan om de bromfietser van eerder genoemd verkeersongeval. Hij was niet aanspreekbaar en had verwondingen aan zijn hoofd opgelopen en overleed dinsdag. 

Uit het politieonderzoek is gebleken, dat het slachtoffer met anderen deel had genomen aan een illegale bromfietsrace op de weg. Zijn voorrijder verminderde snelheid van zijn bromfiets, vanwege het in en uitrijden van een voertuig bij een winkel op de hoek van de Sumatra- en de Zwampweg. 

Martowidjojo, die geen valhelm op had en met een hoge snelheid reed, kon zijn vaart niet meer verminderen. Hij verloor daarbij de controle over de besturing van de brommer en kwam tegen het lichaam van zijn voorrijder aan. Hierdoor vloog hij vervolgens van zijn bromfiets en kwam op het zandgedeelte langs de weg terecht. 

Zowel de bromfiets van het slachtoffer als van de voorrijder zijn door de politie in beslag genomen.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van Kevin Martowidjojo inmiddels afgestaan aan de nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!