President Santokhi bespreekt ‘werelduitdagingen’ met Duitse bondskanselier Scholz

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens zijn aanwezigheid bij de Verenigde Naties in New York onder andere een ontmoeting gehad met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en ze spraken over de werelduitdagingen, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname woensdag 21 september.

President Santokhi gaf aan, dat alleen door middel van dialoog, de uitdagingen het hoofd kunnen worden geboden. “De wereld wordt geconfronteerd met bedreigingen van onze planeet, bedreigingen van onze levensonderhoud en de wereldeconomie. Alleen door middel van samenwerking kunnen deze uitdagingen worden overwonnen”, merkte het staatshoofd op. 

Caricom-landen hebben enorme moeite om in aanmerking te komen voor financiering. Zo hebben deze landen een meer realistische manier voorgesteld om landen te categoriseren. Een Multidimensional Vulnerability Index (MVI) en Climate Change Vulnerability Index zijn enkele voorstellen die realistischer zijn dan het bestaande categorisatie systeem. 

Het Surinaamse staatshoofd hoopt op de steun van de Duitse kanselier voor dit voorstel.

error: Kopiëren mag niet!