Bezorgde leerkracht: “President praat daar over investeren in onderwijs, terwijl wij op instorten staan”

Burgers kunnen zich niet identificeren met bezoek president Santokhi aan VN 

“Wat doet de president eigenlijk zo lang bij de VN. De koers is nog nooit zo hoog geweest sinds de implementatie van de SRD. Ik kan me niet voorstellen”, zegt een bezorgde leraar tegenover Dagblad Suriname.

“Straks gaan de schooldeuren open. Het wordt een ramp als er geen verandering komt. Het land lijkt stuurloos. Wij willen dat de president leiding geeft en leiderschap toont. Hiervoor heb ik niet gestemd”, stelt zij verder. 

De onderwijzers van de basisschool zegt verder: “De president praat over investeren in het onderwijs terwijl wij hier op instorten staan. Ik ben de situatie zat.”

Ze verwijst naar een toespraak van president Chandrikapersad Santokhi onlangs bij een van vergaderingen bij de Verenigde Naties (VN). Hij zei onder andere: “Onderwijs is de sleutel tot het ontsluiten van ontwikkelingspotentieel en biedt de voorwaarde om de intergenerationele armoede cyclus te doorbreken. We hebben een aantal belangrijke beleidsinterventies gedaan, waaronder het verstrekken van financiële prikkels, om het schoolgeld tot een minimum te beperken en de zware financiële last voor gezinnen te verlichten.”

President Santokhi belichtte andere soortgelijke maatregelen genomen in Suriname zoals de pilot voor het school voedselprogramma alsook huisvesting voor studenten uit het platteland en binnenland om de toegang tot het hoger onderwijs te vergroten. Echter zijn het volgens de leerkracht eerder mooie praatjes, dan harde waarheden. “Wij leerkrachten merken er helaas niet veel van. Ik kan praten voor een hele grote groep mensen die erg gemotiveerd en erg gefrustreerd is. Wij kunnen dit niet meer aan”, besluit zij.

error: Kopiëren mag niet!