VS en Suriname bespreken mogelijke opvang Afghaanse evacuees

De Verenigde Staten van Amerika (VS) en Suriname zijn gesprekken aan het voeren over de mogelijke opvang van in Kosovo op een Amerikaanse militaire basis gestrande Afghaanse evacuees. Het gaat om Afghanen die niet in aanmerking komen om de VS binnen te komen. Dit meldt de Amerikaanse Wall Street Journal (WSJ) vandaag. 

De Surinaamse ambassadeur in Washington, Martin  Schalkwijk, zou volgens de  WSJ de besprekingen met Amerikaanse functionarissen hebben bevestigd. Volgens de Surinaamse ambassadeur zou het om voorbereidende besprekingen gaan. “ We overwegen het”, zei de ambassadeur, eraan toevoegend dat het land indien nodig een team zou aanstellen om de besprekingen af te handelen, zo meldt de WSJ.

De Amerikaanse regering heeft vandaag in coordinatie met internationale partners, waaronder de regering van Zwitserland en Afghaanse economische experts, de oprichting aangekondigd van een fonds dat ten goede komt  aan de bevolking van Afghanistan. Het betreft een humaitaire fonds onder de naam Afghaanse fonds.

error: Kopiëren mag niet!