Premier Rutte plant mangroves met professor Naipal ter kustbescherming

De Nederlandse delegatie, onder leiding van minister-president Mark Rutte, en vergezeld van president Chandrikapersad Santokhi, bezocht het Mangroveproject te Weg naar Zee. Ze kregen een rondleiding van de initiatiefnemer, professor Sieuwnath Naipal.

Daarbij hebben president Santokhi en minister-president Rutte mangrove boompjes geplant. Eerder dit jaar was ook de secretaris-generaal van de Verenigde Naties te Weg naar Zee voor het planten van mangroves.

Eind juli werd het startsein gegeven van het Mangrove Rehabilitation Project te Weg naar Zee. Het gaat om een overeenkomst tussen het ministerie van Openbare Werken (OW) en de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Professor Sieuwnath Naipal, van de universiteit, is de trekker van het project.

Het beplanten van mangroves is bedoeld om de kust van Suriname, langs het Weg naar Zeegebied, die te kampen heeft met hoge erosie snelheden, te beschermen. De professor stelde, dat er meer dan 6 kilometer aan verloren kustgebied wordt hersteld met dit project. Het project zal ongeveer 3 jaar duren.

error: Kopiëren mag niet!