Onduidelijkheid over aanwezigheid NDP-fractie in DNA-vergadering

De aanwezigheid van de fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) morgen tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee, waar de Nederlandse premier Mark Rutte het college zal toespreken, is niet duidelijk.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar zegt desgevraagd, dat zijn partij nog geen besluit heeft genomen over de aanwezigheid op de vergadering en zo ja, in welke formatie van de fractie acte de présence zal worden gegeven.

De NDP-fractie heeft vorige week in een schrijven aan Assembleevoorzitter Marinus Bee kanttekeningen geplaatst bij het bezoek van de Nederlandse premier. Ze vindt dat de premier op z’n minst openbare excuses moet aanbieden namens de Nederlandse staat voor het slavernijverleden en herstelbetalingen aan de Surinaamse natie moet garanderen.

Ook zegt de grootste oppositionele fractie onaangenaam verrast te zijn dat Rutte een krans zal leggen in Fort Zeelandia. Afgelopen zaterdag heeft NDP-voorzitter Desi Bouterse tegenover journalisten zelfs nog gezegd, dat Rutte moet oprotten. Op de Assembleevergadering morgen zal er geen ruimte zijn vanuit de zaal voor een spreekbeurt.

error: Kopiëren mag niet!