Geslaagde verkoopdag te Powakka

Stichting Whe Khalwabetjie hield op zaterdag 10 september een verkoopdag te Powakka in het district Para, ter afsluiting van het Bio-Hydroponic Farming project. Dit project duurde een jaar lang en was speciaal voor inheemse vrouwen bedoeld.

Tijdens de verkoopdag verkochten de vrouwen hun geoogste sla en ook lekkernijen die van sla waren gemaakt. Sharmaine Artist, de trekker van dit project, tevens lid van de stichting, geeft tegenover Dagblad Suriname aan, dat het een geslaagde verkoopdag was.

“De bedoeling is dat wij voor nu de lokale markt willen voorzien van sla. In de toekomst willen wij gaan uitbreiden en nog meer gewassen telen. Wij denken zelfs zo ver, dus op langtermijn, aan exporteren. Het project zorgt voor werk en zelfstandigheid van de vrouwen in Powakka. Hoe meer we uitbreiden hoe meer vrouwen in de gelegenheid zijn om werk te vinden”, aldus Artist.
SK

error: Kopiëren mag niet!