Pompgemaal te Clarapolder wordt gerestaureerd

Het gebouw van het pompgemaal in het district Nickerie staat er al een tijdje en dient nu na al die jaren vervangen te worden.

Oud gebouw wordt deels gesloopt

Het gebouw staat er volgens de heer Maheswar Badal, die sectie chef is bij het ministerie van Openbare Werken in Nickerie, al zeker 16 jaren. “Het gebouw is er vanaf 2005”, geeft hij aan in een interview met Dagblad Suriname”.

In het gebouw van het pompgemaal is op dit moment een grote scheur in de muur te zien. Het gaat om het gedeelte van het gebouw waar de bedieningskasten zich bevinden. Het gevaar dat gevormd wordt voor de mensen die daar moeten zijn voor hun werkzaamheden is groot en daarom is woensdag vanuit het ministerie van Openbare Werken, afdeling Nickerie, bekendgemaakt dat er sloopwerkzaamheden plaats zullen vinden bij dat gedeelte van het gebouw. Niet het hele gebouw zal gesloopt worden, omdat niet alles in een slechte staat verkeert. Het gedeelte dat in een slechte staat verkeert, is niet veilig voor de werknemers die daar moeten werken en dit behoeft dus dringend aandacht van het ministerie.

Afdeling sluizen en pompgemalen Paramaribo

Badal deelt verder mee, dat niet de afdelingen van Nickerie zich bezighouden zullen houden met de restauratie van het gebouw, omdat ze andere projecten hebben waarmee ze bezig zijn en verder is er in Paramaribo een speciale afdeling van sluizen en pompgemalen die zich bezighoudt met dit soort aangelegenheden. 

De duur van de restauratie kon hij niet specifiek aangeven. Echter zegt hij wel, dat er al een aannemer aangetrokken is die ook een deel gaat uitvoeren om de restauratie te laten vlotten.

GW

error: Kopiëren mag niet!