Binnen twee weken bespreking Suriname-Guyana in kwestie visvergunningen

Binnen twee weken zal er een ontmoeting zijn tussen Suriname en Guyana ter bespreking van de kwestie visvergunningen aan Guyanese vissers. Dit verklaarde de Guyanese president Irfaan Ali woensdag tegenover journalisten.

De Guyanese president zei blij te zijn met de reactie van de Surinaamse zijde  op de dinsdag uitgegeven protestverklaring van de Guyanese regering. Daarin tekende de Guyanese regering krachtig protest aan tegen de behandeling van Guyanese vissers door de Surinaamse autoriteiten. 

Ook wordt daarin de Surinaamse regering herinnerd aan de gedane toezegging voor het verstrekken van 150 visvergunningen aan Guyanese vissers. Suriname wordt opgeroepen zich te houden aan haar “commitment” en duidelijkheid te verstrekken over de stand van zaken rond de visvergunningen.

Volgens berichten in Guyanese media zou president Ali hebben gezegd, dat Suriname zich ook zorgen maakt over de verhuur van visvergunningen aan Guyanese vissers door Surinaamse vergunninghouders.

Deze kwestie zal worden besproken tijdens de aankomende bespreking tussen Buitenland Zaken-minister Albert Ramdin en zijn Guyanese ambtgenoot. Voorafgaand aan deze bespreking zullen partijen gegevens met elkaar uitwisselen.

SS

error: Kopiëren mag niet!