Drie verdachten recente beroving geldwisselaar in supermarkt Nieuw Nickerie opgepakt

In een woning aan de St. Jozefstraat in Nieuw Nickerie zijn zaterdag 3 september de 36-jarige A.K. en de 25-jarige P.R. door leden van het Regio Bijstand Team West (RBTW) in samenwerking met de politie van Nieuw Nickerie aangehouden. De derde verdachte, de 36-jarige R.S., kon dinsdag 6 september in een bordeel te Nieuw Nickerie door het RBTW in de kraag worden gevat.

De drie beroofden op 3 september de 44-jarige geldwisselaar D.H. in een supermarkt in Nieuw Nickerie (zie beelden onderaan). Twee van ze renden gewapend met een vuistvuurwapen en met integrale valhelmen op een supermarkt binnen en beroofden de geldwisselaar van zijn tas met een groot geldbedrag in SRD en vreemde valuta. Daarna sloegen zij het slachtoffer met de achterkant van het vuistvuurwapen op zijn hoofd, waarna zij de locatie op een bromfiets verlieten.

Het slachtoffer deed het politiebureau van Nieuw Nickerie aan en deed aangifte en moest medisch worden behandeld. Het onderzoek in deze zaak werd direct overgedragen aan de Recherche van Regio West. 

Leden van het RBTW hebben in samenwerking met de politie van Nieuw Nickerie diezelfde dag A.K. en P.R. aangehouden. Bij hun aanhouding werd een deel van het groot geldbedrag in SRD op de verdachte P.R. gevonden. Tijdens het verder onderzoek kwam de derde verdachte in beeld, die vervolgens op 6 september in de kraag kon worden gevat. Op hem troffen agenten ook een groot geldbedrag in SRD aan.

De aangetroffen geldbedragen zijn door de politie in beslag genomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!