Twee leeuwendans-attributen bij Chung Fa Foei Kon in gebruik genomen

De chinese vereniging Chung Fa Foei Kon aan de Keizerstraat 42 heeft afgelopen zondagmorgen een twee leeuwendans attributen in gebruik genomen. De leeuwendans is een culturele dans, die op hoogtijdagen, zoals het Chinees Nieuwjaar en bij openingen van bedrijven, huwelijken, ceremoniën enzovoorts, wordt opgevoerd om voorspoed en geluk te brengen.

De leeuwendans wordt uitgevoerd door twee personen, een persoon die de leeuwenkop beweegt en de andere persoon die het achterlijf beweegt. Dit wordt uitgevoerd onder begeleiding van luid tromgeroffel en slaan van de cymbalen.

Bij de ingebruikname van de leeuwendans attributen werden door de Chinese ambassadeur Han Jing en de erevoorzitter van Chung Fa Foei Kon, Cheung Chau Yuen, de ogen, tong en andere delen met een penseel ingekleurd. Symbolisch worden hierdoor de leeuwendans attributen tot leven gebracht.

Na de ingebruikname werd een leeuwendans optreden verzorgd door de jongerengroep van Chung Fa Foei Kon onder leiding van Todd Lam. Vermeldenswaard is, dat niet Chinese jongedames ook deel uitmaken van de groep, dat tekenend is voor de integratie van de Chinese cultuur in Suriname. 

RB

error: Kopiëren mag niet!